TalousTandem

 

TalousTandem on huumorilla höystetty kurkistus opiskelijaelämän erilaisiin valintatilanteisiin. Pelissä ohjaat itsesi läpi kolmen ensimmäisen opiskeluvuotesi. Miten asut? Osallistutko bileisiin? Lähdetkö vaihtoon? Kiinnostaako sijoittaminen?


Punnitse sinulle esitetyt vaihtoehdot ja pyri pitämään taloutesi, sosiaaliset suhteesi, onnellisuutesi sekä opintomenestyksesi tasapainossa. Tekemäsi valinnat vaikuttavat reaaliajassa näihin kaikkiin opiskelijaelämän osa-alueisiin. Muista, että välillä elämä voi myös yllättää!

TalousTandem-pelissä saat pelin aikana tekemiisi valintoihin perustuvan palautteen. Mikäli esimerkiksi päätät olla ottamatta vaadittua kotivakuutusta, saattaa se hyvinkin osoittautua vääräksi valinnaksi. Lisäksi jokaisen vuoden lopussa saat yhteenvedon pelisuorituksestasi, jonka perusteella voit tehdä johtopäätöksiä siitä, millä osa-alueilla menee hyvin, ja missä voisi vielä parantaa.

Palautetta pelistä:
”Peli konkretisoi havainnollisesti opiskelijan elämässä eteen tulevia päätöksiä. Opin, että jokaisella päätöksellä on vaikutusta moneen eri asiaan. Esimerkiksi aina paras vaihtoehto ei ole pyhittää koko viikkoa opiskelulle, vaan muistakin elämän osa-alueista pitää huolehtia”

TalousTandem-pelin lataaminen ja pelaaminen on maksutonta.

TalousTandem-peliprototyyppi on kehitetty Vaasan yliopiston Pelilliset energia- ja kiertotalousratkaisut -hankkeen, Valakia Interactive Oy:n sekä Gambit Oy:n kanssa tehdyn yhteistyön pohjalta.

Peliä on kehitetty myös Suomen Akatemian DigiConsumers-hankkeessa.