Jäsenmaksu

Tieteentekijöiden jäsenmaksu on 1 % ennakonpidätyksen alaisista päätoimesta maksetuista palkoista, kuitenkin vähintään 96 euroa ja korkeintaan 600 euroa vuodessa. Jäsenmaksu peritään kaikesta ennakonpidätyksen alaisesta palkkatulosta, mukaan lukien lomakorvaukset, lomaraha, luontaisedut ja ns. tukipaketit irtisanomistilanteissa. Jäsenmaksua ei peritä bonuksista, optioista tai tulospalkkioista. Palkallista ja palkatonta aikaa ei tarvitse yhdistää saman kuukauden jäsenmaksussa, vaan jäsenmaksu on joko palkasta laskettu % tai vähintään 8 €/kk.

Tarkempia tietoa jäsenmaksuista löydät Tieteentekijöiden sivuilta: https://tieteentekijat.fi/jasenyys/jasenmaksut/

VYTYn jäsenmaksu on

1.00 % ennakonpidätyksen alaisista yliopiston tai muun työnantajan päätoimesta maksamista palkoista ja palkkioista (Tieteentekijöiden liiton osuus 0.9 ja VYTY:n osuus 0.1).

Henkilöt, jotka eivät ole suomalaisessa palkkatyössä, maksavat jäsenmaksua  8 euroa/kk. Vähimmäismaksuun oikeuttavat esimerkiksi:

  • opinto- ja vuorotteluvapaan palkaton aika,
  • työskentely pelkästään apurahalla,
  • asevelvollisuus,
  • työttömyys,
  • ulkomailla työskentely ja
  • yrittäjyys.

Eläkeläis- ja opiskelijajäsenen (perustutkinto-opiskelijat) jäsenmaksu on 60 euroa vuodessa. Jos jäsenyys alkaa kesken vuoden, lasketaan maksua 5 euroa kuukaudessa jäsenyyden alkamisesta. Eläkeläis- tai opiskelijajäsenyys ei sisällä työttömyyskassan jäsenyyttä.

Jäsenmaksun maksaminen

Jäsenmaksulasku kuukausiviitteineen lähetetään jäsenmaksunsa itse maksaville postitse tammikuun aikana. Maksut erääntyvät kuukausittain siten, että eräpäivä on seuraavan kuun 10. päivä.

Muista oikea viite jokaiselle ajanjaksolle. Jäsenmaksut kirjautuvat viitenumeron perusteella tietyille ajanjaksoille, joten välttääksesi turhia maksumuistutuksia käytä laskusta löytyviä viitenumeroita.

Jäsenmaksuohjeet kannattaa säilyttää koko vuoden.

Jäsentietosi ja jäsenmaksusi voit tarkistaa myös e-asioinnissa osoitteessa tieteentekijat.fi/e-asiointi/ tai vaihtoisesti mobiilijäsenkortista kohdasta ”Jäsentietojen muutokset”.

Voit myös valtuuttaa työnantajasi perimään jäsenmaksusi suoraan palkasta.  

Valtuuta työnantajasi valtakirjalla, jos haluat, että jäsenmaksu peritään suoraan palkastasi. Valtakirja (https://tieteentekijat.fi/assets/uploads/2020/05/Valtakirja_tyonantajalle_2020.pdf) toimitetaan työnantajalle tai suoraan palkanlaskentaasi. Ota kopio täytetystä lomakkeesta myös itsellesi. 

Jos tarvitset ohjeita jäsenmaksujen maksamiseen, ota yhteyttä liiton jäsenpalveluun: jasenpalvelu(at)tieteentekijat.fi