Opiskelijaksi liittyminen

(HUOM! Liittyminen ei enää mahdollista 31.8.2023 jälkeen)

Olet siis kiinnostunut opiskelemisesta Riskioppi-ympäristössä? Hienoa!

Opiskelijaksi liittyminen ja osallistumisen päättäminen, sekä mahdollisuus saada ohjausta on kuvattu oheisessa kaaviossa:

Liittymisprosessi Riskioppi-ympäristön käyttäjäksi

(Klikkaa kuvaa nähdäksesi täysikokoisen version)

 

Aloitus

Sinua pyydetään täyttämään aloitusilmoitus ennen kuin pääset käyttämään Riskioppia tai Riskivirastoa. Aloitusilmoitus on salassa pidettävä dokumentti.

Aloitusilmoituksessa kerätyt tiedot:

  • Henkilön perustiedot ja yhteystiedot
  • Työllisyystilanne
  • Koulutusaste
  • Muut taustatekijät
  • Päiväys ja allekirjoitus
  • Osa kysymyksistä on määritelty arkaluonteisiksi ja näiden kohdalla voit valita vaihtoehdon ”En halua vastata”. Kaikkiin muihin kysymyksiin on vastattava, sillä mikäli sinusta ei saada kerätyksi kaikkia pakollisia tietoja, ei osallistumistasi voida sisällyttää hankkeen tuloksiin.

Lue lisää siitä, miksi sinulta kerätään tietoja.

Miten antamiasi tietoja käsitellään: Hankeryhmä syöttää ilmoituksessa antamasi tiedot sähköiseen ESR-henkilö järjestelmään. Tietojen perusteella hankkeen rahoittaja saa käsityksen siitä, mikä on kunkin osallistujan tilanne kun hän aloittaa hankkeessa. Tiedonkeruulla seurataan, että toimenpiteet kohdentuvat niihin henkilöryhmiin, joiden tilannetta hankkeilla pyritään parantamaan. Hankeryhmä tallentaa aloituslomakkeen turvalliseen paikkaan.

 

Lopetus

Päättäessäsi opiskelun, sinua pyydetään täyttämään lopetusilmoitus. Antamiesi tietojen perusteella hankkeen rahoittaja tarkistaa ESR Henkilö –järjestelmästä, onko tilanteessasi tapahtunut muutoksia aikana, jolloin olet osallistunut hankkeeseen.

 

Henkilökohtainen lähiohjaus ja konsultointi verkossa

Oppimisympäristön käyttö ja henkilökohtainen ohjaus riskienhallinnan opiskeluun on maksutonta. Oppimisympäristön käyttö ja ohjauksen saaminen edellyttää ESR-hankkeen aloitus- ja lopetusilmoituksen täyttämistä. Hankkeen pääasiallinen kohderyhmä on Etelä-Pohjanmaalla asuvat henkilöt.

Useassa vaiheessa Riskioppi-ympäristöä sinulta kysytään tarvitsetko ohjausta. Jos koet tarvitsevasi ohjausta, ottaa hankeryhmä sinuun yhteyttä sähköpostitse kolmen vuorokauden sisällä.

Voit myös ottaa yhteyttä suoraan hankepäällikköön (juha.arrasvuori(at)uwasa.fi), niin hän ohjaa kysymyksesi aiheeseen liittyvälle asiantuntijalle. Myös Riskivirasto-pelin kautta opiskeleva voi pyytää sähköpostitse ohjausta.

Lähiohjaus ja konsultointi voi liittyä esimerkiksi riskienhallintakyvyn ja sitä täydentävien digitaalisten taitojen kehittämiseen. Mikäli hankeryhmä ei pysty neuvomaan tietyssä kysymyksessä, ohjaamme sinut hankkeen puitteessa riskienhallinnan, digitaalisten taitojen sekä rekrytointiasioiden asiantuntijalle.