Vaasan yliopiston ja KOy EnergyLabin edustajat allekirjoittavat sopimuksen.

Yliopisto ostaa EnergyLab-kiinteistön Palosaarella

Kampushanke uutiset

Vaasan yliopisto ostaa VP Facilities Oy Ab:ltä kiinteistöosakeyhtiö KOy EnergyLab Vaasan kaikki osakkeet. Kiinteistöyhtiö omistaa Palosaaren sillan kupeessa sijaitsevan rakennuksen, josta yliopisto on tähän asti vuokrannut tiloja. Rakennuksessa sijaitsevat yliopiston polttomoottori- ja polttoainelaboratoriot, jotka ovat keskeinen osa yliopiston VEBIC-tutkimusalustaa. Kauppa solmittiin perjantaina 17. maaliskuuta.

– Halusimme ostaa itsellemme rakennuksen, jossa sijaitsee strategiamme kannalta yksi kärkialoistamme. Jatkossa pystymme entistä paremmin kehittämään laboratoriotoimintaa vastaamaan tulevaisuuden tarpeisiin. Käytämme kiinteistöä henkilöstön työtilana ja tutkimustoiminnassa laboratoriotilana, joka yhdistää uusiutuvien kaasumaisten polttoaineiden tutkimuksen uutta luovaan kestävän energian tuotantotutkimukseen. Kaupan myötä saamme siis yliopistolle myös lisätilaa, kertoo yliopiston rehtori Minna Martikainen.

– EnergyLab-rakennuksen siirtyminen Vaasan yliopiston haltuun on luonteva jatkoaskel jo vuonna 2013 alkaneelle projektille. Tämä erityiskohde toteutettiin tiiviissä yhteistyössä ensisijaisesti tutkimuksen ja koulutuksen tarpeisiin. Vaasan yliopisto on ollut rakennuksen suurin käyttäjä ja vuokralainen rakennuksen valmistumisesta alkaen. Yliopisto on myös toteuttanut kohteeseen mittavat tutkimus-laiteinvestoinnit. Luovutamme EnergyLabin Vaasan yliopiston haltuun tyytyväisin mielin, toteaa toimitusjohtaja Ulla Mäki-Lohiluoma.

Kaupan valmistelussa ostajan neuvonantajana toimi Trevian Asset Management Oy ja myyjän puolella EY. Kauppahintaa ei julkisteta.

Kuvassa: (ylhäällä vas.) Vaasan yliopiston hallituksen puheenjohtaja Mari Kiviniemi, Vaasan kaupunginjohtaja ja KOy EnergyLab hallituksen jäsen Tomas Häyry, (alhaalla vas.) rehtori Minna Martikainen sekä toimitusjohtaja Ulla Mäki-Lohiluoma.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *