Havaintoja ja tuloksia

Picture: NASA

Tulokset

Tällä sivulla esittelemme valikoituja vastaanotettuja kirjoituksia nimettöminä. Kerromme myös tutkimuslöydöksistä, -tuloksista ja -julkaisuista, kun vastaanotettu kirjoitusaineisto on analysoitu.

Ensimmäisiä näytteitä saapuneista kirjoituksista:

1) Koska työ on vaativampaa, siitä maksetaan enemmän kuin maassa samasta työstä. Komennukset siirtokuntaan kestävät 3-6kk […] Sillä estetään myös koti-ikävää […] Alkoholia ja päihteitä ei kuitenkaan ole saatavilla, koska siihen liittyisi paljon turvallisuusriskejä. Siirtokuntaan valittuja ihmisiä seulotaan myös ennen matkaa avaruusohjelmassa.

2) Mutta minähän olin se idealisti, joka muutti Maasta seikkailun vuoksi. Uskoin, ja uskon ehkä edelleen, että avaruudessa asuminen on kaikkien haasteiden arvoista […] Niin, ehkä sen Maassa syntyneen ja sieltä niin innokkaasti lähtemässä olleen idealistin olisi kannattanut lukea tarkemmin työsopimusviisumin ehtoja – ainakin kohdan D-768.1027 mikä käsittelee työntekijälle asetettua viikottaista tehokkuustavoitetta […] Itse asiassa täällä ei ole lakeja, vain yrityshallinnon laatima säännöstö, joka suojelee niiden etuja.

3) Tähtipöly tuo muistoja maakodista; väreistä, tuntemuksista, ihmisistä, paikoista, joiden luonto häikäisi vihreydellään. Luontoa minulla on täällä Kuukodissa eniten ikävä! Kevään silmuja, kesäaamun raikkaita tuoksuja, syksyn ruskan väriloistoa ja talven kuurankukkia.