Picture: NASA

Avaruussiirtokunnat eivät enää utopiaa?

HUOM: Yleisön pyynnöstä olemme päättäneet jatkaa kirjoitusten hakuaikaa 31.5.2020 asti.

Jo saapuneiden tekstien otteita pääsee ihastelemaan tästä.

Avaruuden valloitus on kiehtonut ihmisiä jo pitkään ja siksi sitä on tutkittu yhä kiihtyvämpään tahtiin. Valtaosa avaruuden tutkimuksesta keskittyy kuitenkin teknisiin innovaatioihin. Tulisi pohtia myös sitä, millaisena tulevaisuuden avaruusyhteiskunnat näyttäytyvät potentiaalisten asukkaiden silmissä.

Tämä sivusto on perustettu kartoittamaan ajatuksia ihmisyhteisöjen arjesta avaruudessa. Tarkoituksenamme on kerätä mielikuvitukseen ja eläytymiseen perustuvalla kirjoitustehtävällä tavallisten ihmisten näkemyksiä  siitä, millaista elämää avaruussiirtokunnassa harjoitetaan tulevaisuudessa.

Tästä kosmiseen kirjoitustehtävään

Tutkimuksen tarkoituksena on eläytymismenetelmän avulla tarkastella ”paikan tekemistä” ja ”paikan kokemusta” maapallon ulkopuolisessa ympäristössä. Tutkimuksella pyritään luotaamaan  ihmisyhteisöjen yhteiskunnallisia ja hallinnollisia piirteitä.

Ks. tästä tutkijatiimi

Odotamme teiltä innolla mielenkiintoisia sekä mielikuvituksellisia kokemuksia avaruuden arjesta. Huomaa, että monenlaiset näkökulmat ovat tutkimuksellisesti arvokkaita. Olette siten myös osaltanne edistämässä ihmiskunnan ja yhteiskunnan tulevaisuuden kannalta tärkeitä asioita.

Tehtävä on kaikille  avoinna 11.12.2019–31.5.2020 välisenä aikana. Osallistuneiden kesken arvomme 2 kpl 50e arvoisia lahjakortteja. Tutkimuksen aikana, osa lähetetyistä kirjoituksista saatetaan julkaista ilman tekijöiden henkilöllisyyttä tämän sivuston Havaintoja ja tuloksia-osassa.

Katso tästä vielä aineiston keruu- ja säilytysperiaatteet.

 

”Mustaa taustaa vasten kelluva Maa lienee kaunein kuviteltavissa oleva joulukuusenkoriste”

 

”Painottomuus vastaa jatkuvaa putoamisen tunnetta ja totuttujen ylös- ja alas-suuntien puuttumista.”