Ruokahävikin liiketoimintaekosysteemiä rakentamassa eli PAJATSO-hanke järjestää Seinäjoella hävikkiviikolla 13.9. klo 8.30-12 työpajan yhdessä Luken ja Vaasan yliopiston BIOKIERTOMODUULI (Biokiertotaloustyökalu – Liiketoimintaa hajautettuun ruokajärjestelmään) -hankkeen kanssa. Tavoitteena on sekä ehkäistä ruokahävikin syntymistä että pitää biomassasivuvirrat hyötykäytön piirissä ja näin luoda uutta liiketoimintaa. Työpaja on suunnattu erityisesti yrityksille, julkiselle sektorille ja kiertotaloustoimijoille.
Ilmoittaudu mukaan täältä!
Aika:
Paikka: Seinäjoki, Hotelli Alma, Ruukintie 4 (Seinäjoen juna-aseman vieressä)
Tapahtuman tyyppi: Hybridi
Ilmoittautuminen: täältä
Ohjelma:
8:30 – 9:00 | Aamukahvi | |
Tervetulosanat järjestäjiltä | ||
Biokiertotalousesimerkkejä: | ||
Mitä hyötyä on sivu- ja jätevirtojen hyödyntämisestä, mitä tällä hetkellä jo tapahtuu?
Case-esimerkkejä onnistumisista & haasteista ruokahävikin ja sivuvirtojen osalta: – Anne Paadar, Jepuan Biokaasu Oy
– Jonas Lundström, Närpiön vihannes – Vuokko Hallikainen, Niuvanniemen sairaala – Leena Luomanen ja Maritta Rintala, Lapuan kaupunki |
||
Pajatso- ja Biokiertomoduuli-hankkeet esittäytyvät | ||
Ryhmätyön teemoja: – Mitä sivuvirtoja/hävikkiä toimijoilla syntyy, uudelleenkäyttömahdollisuudet ja sen esteet? – Mitä materiaalia tarvitaan ja mitä halutaan ottaa vastaan? – Miten saada ja jakaa tietoa sivuvirroista – Pajatso-hankkeen digitaalisen yhteistyöalustan ja ravintola-alan ruokahävikkikurssin esittely |
||
11.45 | Työpajan yhteenveto | |
12:00 | Lounas |