Maapallo, jonka edessä pilvirykelmiä. Maapallon taustalla jäävuori sekä heijastus sanasta AI. Tekstinä PERIL-linkkivinkki

Climate Change AI – Ilmastonmuutos ja koneoppiminen

Uutiset
Ilmastonmuutoksesta ja koneoppimisesta kiinnostuneille linkkivinkki: https://www.climatechange.ai/

Climate Change AI on teollisuuden edustajista ja akateemikoista koostuva järjestö, joka näkee koneoppimisen tärkeänä välineenä ilmastonmuutoksen torjumisessa. Koneoppiminen on järjestön mukaan yksi monista täydentävistä työkaluista, joilla ilmastonmuutokseen pyritään vastaamaan. Muutamina sisältöpoimintoina kerrottakoon esimerkiksi mielenkiintoiset tutoriaalit sekä aktiivinen verkkoyhteisö.

Sivustolta löytyy lisäksi linkki myös PERIL-hankkeen esiselvityksessäkin keskeiseksi tutkimusjulkaisuksi tunnistettuun ”Tackling Climate Change with Machine Learning” -artikkeliin. Heille, ketkä haluavat hyödyntää koneoppimista ilmastonmuutoksen torjuntaan, antaa artikkeli mm. ohjenuoran: opettele soveltamaan taitojasi, tee yhteistyötä asiantuntijoiden kanssa, kuuntele tunnistettuja tarpeita ja varmista työsi vaikuttavuus käytännön toteutuksessa. Nämä ovat samalla myös osa niitä asioita, joiden pohjalta PERIL-hankkeessa pyrimme kehittämään uusia demonstraatioita Etelä-Pohjanmaan elinkeinoelämän toimijoiden hyödynnettäväksi.

P.S. Climate Change AI on myös julkaissut hyvän yhteenvedon koneoppimisesta ja ilmastonmuutoksesta YouTubeen:
https://www.youtube.com/watch?v=KB4vUk1-yNQ

Kannattaa tutustua, PERIL-hanke suosittelee!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *