Vaasan yliopistoyhteisöjen henkilökuntayhdistys VYHY ry

Vaasan yliopistoyhteisöjen henkilökuntayhdistys VYHY ry on perustettu vuonna 1972. Se on vanhin Vaasan yliopistossa toimivista ammattijärjestöistä. VYHY ry toimii yliopiston henkilöstön ja palvelukeskus Certian henkilöstön edunvalvojana ja yhteisen työympäristön kehittäjänä. VYHY ry on mukana kehittämässä työehtosopimuksia, neuvottelee etuisuuksista ja valvoo sopimusten noudattamista sekä kehittää yhteistoimintaa yliopistolla ja palvelukeskus Certiassa. Yhdistyksen jäsenistö koostuu eri ammattialoilta, sijoittuen lähinnä sekä asiantuntijatehtäviin sekä muissa organisaation tukitoiminnoissa oleviin työtehtäviin.

Yhdistyksellä on sääntömääränen syyskokous, joka on avoin kaikille jäsenille. Tarvittaessa järjestetään myös yleiskokouksia. Yhdistyksen toimintaa johtaa hallitus. Yliopistojen sekä Certian työehtosopimusten tulkinnassa ja yhteistoimintaneuvottelijoina keskeisessä asemassa ovat yhdistyksen valitsemat pääluottamusmies ja luottamusmies/luottamusmiehet.

VYHY kuuluu Ammattiliitto PROhon (linkki https://proliitto.fi/fi) ja Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:hon (linkki https://www.sttk.fi/)

Työehtosopimukset löydät PROn sivuilta linkistä Yliopistojen yleinen työehtosopimus

Yhdistyksen hallituksen jäseniltä ja luottamusmiehiltä saat yksityiskohtaisia tietoja VYHYn toiminnasta ja sen tarjoamista palveluista.