DigiNet-hanke – Mistä on kyse ja mitä on saatu aikaan?

Uutiset

DigiNet-hanke muodostuu neljästä eri työpaketista, joita Vaasan yliopiston ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun pätevät tekijät toteuttavat.

Työpaketissa 1. olemme tarkastelleet kahta pitkälle digitalisoitunutta case-yritysverkostoa. Ensimmäisen verkoston osalta, tarkasteluun osallistui yhteensä 7 yritystä. Työpaketin toteuttaminen jatkuu vielä toisen case-yritysverkoston osalta. Tämän jälkeen teemme tiekartan, jossa kuvataan muun muassa digitalisoitumisen mahdollisuuksia.

Työpaketissa 2. olemme järjestäneet useita interaktiivisia työpajoja. Työpajojen aiheet ovat liittyneet muun muassa yritysverkostoihin ja kumppanuuteen, tekoälyn hyödyntämiseen sekä kyberturvallisuuteen. Työpajoihin on osallistunut yli 70 toimijaa 40 eri yrityksestä. Tämän lisäki työpajat ovat houkutelleet osallistujia myös kuntien kehitysyhtiöistä sekä muista aluekehityksen parissa toimivista organisaatioista.

Työpaketissa 3. tehdään kehittämissuunnitelma toimitusketjun digitalisoitumiselle 2–3 pilottiverkoston osalta. Tällä hetkellä verkoston kehittämissuunnitelmassa on mukana yksi verkosto ja verkostoon kuuluvat 7 yritystä. Jos haluat oman yritysverkostosi mukaan, ota meihin yhteyttä (anni.rajala(at)uwasa.fi). Verkoston kehittämissuunnitelmasta löydät omia yrityskohtaisia ja verkostotasoisia kehittämismahdollisuuksia, jotka auttavat sinua ja kumppaneitasi.

Työpaketissa 4. olemme toteuttaneet verkoston digitalisoitumisen tason arviontiin tarkoitetun työkalun valmistavan teollisuuden pk-yrityksille, josta käytetään nimeä DigiNet-testi. DigiNet-testi on maksuton ja käyttäjä saa työkalun lopussa oman yrityskohtaisen palautteen omasta digitalisaation tasosta, kehityskohteista ja vertauksen omista tuloksista muiden vastanneiden tuloksiin. Käyhän testaamassa työkalua, mikäli et sitä ole vielä tehnyt! Testi löytyy osoitteesta https://urly.fi/3hzw Työkalua on tähän mennessä testannut 75 yritystä.

Tässä lyhyesti kuvattu se, mistä DigiNet-hankkeessa on kyse ja mitä olemme tehneet. Syksyllä jatkamme työtä uusien yritysverkostojen kanssa. Mukaan pääsee vielä!

Digitalisoituvat yritysverkostot (DigiNet) on Vaasan yliopiston ja SeAMKin ryhmähanke, jota rahoittaa Etelä-Pohjanmaan liitto Euroopan aluekehitysrahaston tuella.