Blogit & Podcastit/Blogs & Podcasts
Projektiin liittyviä uutisia/News related to the project
Uusi ilmoitus/New Announcement:
EPAS-MENU ETELÄ-POHJANMAALTA / TAPAS MENU FROM SOUTH OSTROBOTHNIA
Epas-menu on yritysten välisen yhteistyön tulos. YDIRE-hankkeen työpajasta lähtenyt idea paikallisia tuotteita sisältävästä epas-menusta on valmistunut. Uuden reseptiikan paikallisista tuotteista kehitteli ravintoloitsija Jani Unkeri ja neljän epaksen (eli eteläpohjalaisen tapaksen) menussa on hyödynnetty yhteensä 14 tuottajan tai ruokayrityksen tuotteita. YDIRE-hanke tuotti yhdessä PREMIUM-hankkeen menusta reseptivihkon, josta löytyvät ohjeet epasten valmistukseen sekä tarkemmat tiedot tuotteiden saatavuudesta. Tutustu uuteen epas-menuun täältä: www.tinyurl.com/epas-menu
Tapas menu from South Ostrobothnia – a collaboration between food companies. A new tapas menu
utilizing South Ostrobothnian food products was launched in August in collaboration with 14 food producers and companies, a local restaurant and development projects YDIRE and PREMIUM. The idea for collaboration rose in the YDIRE workshop held in April 2023. The new menu includes four differentasty recipes that anyone can prepare. The recipes with information about the products are collected in a booklet (in Finnish). Download the booklet here: www.tinyurl.com/epas-menu
OPAS PAIKALLISILLE RUOKAYRITYKSILLE/GUIDE FOR LOCAL FOOD COMPANIES
Muutosjoustavuudesta menestystä – opas lähiruokayrityksille tutustuttaa sinut muutosjoustavuuden käsitteen perusteisiin sekä muuttuvan toimintaympäristön tarkasteluun. Mukana on vinkkejä, tehtäviä ja pohdintakysymyksiä oman yrityksen tilanteen tarkasteluun. Lataa opas PDF-muodossa omalle koneellesi täältä: Muutosjoustavuudesta menestystä – Opas lähiruokayrityksille. YDIRE_Opas-lahiruokayrityksille-digitaalinen
From change flexibility to success – a guide for local food businesses introduces you to the basics of the concept of change flexibility and to examining the changing operating environment. There are tips, tasks and reflection questions for examining the situation of your own company. Download the guide in PDF format to your computer here: From flexibility to success – Guide for local food companies. YDIRE_Opas-lahiruokayrityksille-digitaalinen
Muutosjoustavuuden työkalu/Resilience tool
Muutosjoustavuuden työkalun avulla lähiruokayritykset voivat verrata omaa muutosjoustavuuden eli resilienssin tasoa suhteessa muihin eteläpohjalaisiin ruoka-alan yrityksiin. Työkalussa yritykset vastaavat kysymyspatteristoon ja tämän jälkeen saavat arvion yrityksen muutosjoustavuuden tasosta eri osa-alueilla. Lopuksi työkalu antaa vinkkejä muutosjoustavuuden kehittämiseen yrityksen liiketoiminnassa. Työkalu on toteutettu Microsoft Excel -ohjelmalla.
With the help of the flexibility to change tool, local food companies can compare their own level of flexibility to change, i.e. resilience, in relation to other companies in the food industry in Southern Ostrobothnia. In the tool, companies answer a battery of questions and then receive an assessment of the company’s level of change flexibility in different areas. Finally, the tool gives tips for developing change flexibility in the company’s business. The tool is implemented with Microsoft Excel.
Lataa työkalu omalle koneellesi täältä/Download the tool (in Finnish) to your computer here: Muutosjoustavuuden työkalu/A tool for change flexibility: Klikkaa tästä/Click here
Aiemmat ilmoitukset/Past Announcements:
YDIRE-hanke järjestää lähiruokatoimijoille suunnatun Yhteistyöllä kohti menestystä -työpajan Lähiruokatoimijoiden verkostostumispäivän yhteydessä Seinäjoen Framilla tiistaina 4.4.2023. Työpajassa pohditaan konkreettisesti erilaisia yhteistyömahdollisuuksia maakunnan lähiruokatoimijoiden kesken. Teemoina muun muassa tuoteyhteistyö, markkinointi ja viesintä, teknologiat ja raaka-aine- ja tuotantopanosyhteistyö. Työpaja on avoin ja maksuton kaikille alueen ruokasektorin toimijoille. Katso lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan 28.3.2023 klo 15 mennessä tapahtuman verkkosivuilta:Työpaja: Yhteistyöllä kohti menestystä.
The YDIRE project will organize a “Cooperation towards success” workshop aimed at local food operators in connection with the Local Food Operators’ Networking Day at Seinäjoki’s Frami on Tuesday, April 4, 2023. The workshop will concretely consider various cooperation opportunities among local food operators in the province. Among the themes are product cooperation, marketing and communication, technologies and raw material and production input cooperation. The workshop is open and free of charge to all actors in the food sector in the region. See additional information and register by 3/28/2023 at 3 pm on the event’s website: Workshop: Working towards success (Työpaja: Yhteistyöllä kohti menestystä).
YDIRE-hanke järjestää ruokaketjun toimijoille maksuttoman Digikehitystä TKI-yhteistyöllä -ajankohtaiseminaarin Seinäjoen Framilla tiistaina 21.2.2023 klo 9-12. Tervetuloa mukaan kuulemaan ja keskustelemaan digikehittämisen uusista tuulista, sekä tutustumaan SeAMK:in Digital Business Lab:iin. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täältä: KUTSU_YDIRE_Digikehitystä TKI-yhteistyöllä_21.2.2023.
YDIRE-hanke järjestää elintarvikeyrityksille suunnatun, maksuttoman Muutosjoustavaksi toimivalla strategialla -seminaarityöpajan Seinäjoen Framilla tiistaina 14.2.2023 klo 9-12. Tervetuloa mukaan kirkastamaan yrityksen strategia ja tulevaisuuden suunta strategiaprofessori Annika Tidströmin johdolla! Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täältä: KUTSU_YDIRE_Seminaarityöpaja_Muutosjoustavaksi strategiatyöllä_14.2.2023
Toinen YDIRE-podcast on nyt valmis ja julkaistu SeAMK Tutkii ja kehittää Youtube -kanavalla. Tässä linkki: https://www.youtube.com/watch?v=8JkApJHMCkc. / The second YDIRE-podcast is now ready and published on SeAMK Tutkii ja kehittää Youtube channel. Here is the link: https://www.youtube.com/watch?v=8JkApJHMCkc.
Etelä-Pohjanmaan EU-tietokeskuksen juttusarja: Elpymisväline Etelä-Pohjanmaalla. YDIRE-hankkeen esittely – Parempaan resilienssiin yhteistyön ja digitalisaation avulla. Kirjoittaja: Hanna Meriläinen. Linkki julkaisuun: Elpymisväline Etelä-Pohjanmaalla, osa 3/4. / Europe Direct South Ostrobothnia’s article series on Next Generation EU recovery plan and its utilisation in South Ostrobothnia, part 3. YDIRE-project presented as an example of REACT-EU funded projects in the region. Author: Hanna Meriläinen, Link to article (in Finnish): Elpymisväline Etelä-Pohjanmaalla, osa 3/4
Kyselyprojektiraportti/Survey project report
Epanet-blogi: Silivia Gaiani & Rumy Narayan, Suomeksi kääntäneet Iida Alasentie & Hannele Suvanto
Kuinka hyödyntää muutosta elintarvikeyritysten riskienhallinnassa? /How to take advantage of change in the risk management of food companies? (Avaa tästä)
Watch here new Corporate Sprint 2022 streaming /Katso tästä uusi Yrityssprintti 2022 striimaukseen. Click here
Silvia Gaiani kirjoittaa YDIREn käynnistämisestä/Silvia Gaiani writes about the launch of YDIRE. Click on this link