Vihreäsävyinen kuva puupalikoista, jotka muodostavat kirjaimet c,s,r,d. Palikkojen päällä on puisia taloja sekä puita, jotka viestivät kierrätyksestä ja ekologisista arvoista.

Tiedätkö, miten uusi EU-direktiivi vaikuttaa yrityksesi raportointiin epäsuorista päästöistä?

Ajankohtaista Uutiset

Oletko valmis uusiin vastuullisuusraportin vaatimuksiin?

Uuden EU-direktiivin (CSRD) myötä yrityksen tulee raportoida epäsuorista päästöistään, eli Scope 3 -päästöistä. Vuodesta 2024 alkaen direktiivi koskee suuria yrityksiä ja vuosina 2025 – 2026 vaatimukset laajenevat koskemaan myös pk-yrityksiä. Tämä tarkoittaa, että myös pk-yritysten on lisättävä vastuullisuusraportointiinsa epäsuorien päästöjen osuus.

Käytännössä pienempikin yritys saattaa joutua aloittamaan päästödatan keräämisen jo vuonna 2024 erityisesti, jos sillä esimerkiksi on asiakkaanaan suuryritys.

Me MINCA-hankkeessa haluamme auttaa eteläpohjalaisia yrityksiä vastaamaan näihin vaatimuksiin kehittämällä yritysten toimitusketjuja keskittyen epäsuorien, eli sovellusalan 3 (Scope 3) päästöjen vähentämiseen. Ratkaisumme voivat auttaa esimerkiksi päästöjen kartoittamisessa, mittaamisessa, vähentämisessä ja raportoinnissa.

Haluamme kuulla yritysten näkemyksiä ja kokemuksia päästöjen vähentämisestä sekä tarjota mahdollisuuden osallistua yhteiskehittämiseen. Pääset siis todella vaikuttamaan siihen, millaisia resursseja hanke tarjoaa tulevaisuudessa!

Kyselyyn vastaaminen vie noin 2 minuuttia. Kyselyn vastauksia käsitellään tietosuojailmoituksen mukaisesti.

 

Vastaa kyselyyn tästä:https://link.webropolsurveys.com/S/A29773D405CBE5A3

 

Miksi tämä on tärkeää?

Sovellusalan 3 päästöt muodostavat usein suurimman osan yrityksen kokonaispäästöistä. Yrityksesi kannattaa ryhtyä toimenpiteisiin ajoissa ollakseen kilpailijoihin nähden etulyöntiasemassa. Jatkossa yrityksen palvelutasoa mitataan myös päästöraportointikyvykkyyksien perusteella. Raportoinnin laiminlyönnissä piilee lisäksi myös sanktioiden uhka.

Osallistumisen hyödyt yrityksellesi:

  • Työkaluja ja resursseja epäsuorien päästöjen hallintaan
  • Asiantuntijoiden tukea yrityksesi päästövähennystavoitteisiin
  • Mahdollisuus osallistua hankkeen pilottiohjelmiin

Vastaa siis lyhyeen kyselyymme ja auta meitä kehittämään työkaluja, joilla voit säästää aikaa ja rahaa epäsuorien päästöjen hallinnassa.

Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä MINCA-hankkeen henkilöstöön.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *