Pallon muotoon rypistettyjä papereita, joista keskimmäinen pallo on vihreä. Vihreän pallon ympärillä lampun muodon symboliikkaa.

MINCA – Menetelmiä päästövähennysten tunnistamiseen toimitusketjuissa on käynnistynyt

Ajankohtaista Uutiset

Vaasan yliopiston koordinoima MINCA-hanke on käynnistynyt 1.8.2024 tukemaan Etelä-Pohjanmaalla toimivia pk-yrityksiä kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisessä. Hankkeen on rahoittanut Euroopan aluekehitysrahasto

Hankkeessa kehitetään ja pilotoidaan digitaalisia työkaluja, joiden avulla yritykset voivat tunnistaa ja vähentää toimitusketjujensa ympäristövaikutuksia. Tavoitteena on erityisesti vähentää niin sanottuja epäsuoria päästöjä, jotka muodostavat merkittävän osan yritysten kokonaispäästöistä. Hankkeen kohderyhmään kuuluvat muun muassa teollisuuden, kuljetuksen, rakentamisen ja maatalouden alalla toimivat yritykset.

MINCA-hankkeessa toteutetaan digitaalinen alusta, jossa yrityksille tarjotaan mahdollisuus kokeilla kolmea erilaista demonstraatiota ympäristökuormituksen vähentämiseksi. Demonstraatioihin sisältyvät muun muassa sisäisen ympäristön hallinta, vihreät hankinnat sekä asiakasyhteistyö. Alusta toimii myös oppimisympäristönä, jossa pk-yritykset voivat syventää osaamistaan ja saada käytännön työkaluja kasvihuonekaasupäästöjen pienentämiseen. Hankkeen odotetaan tuottavan merkittäviä tuloksia, jotka eivät ainoastaan paranna yritysten kilpailukykyä, vaan myös edistävät kestävää kehitystä Etelä-Pohjanmaalla.

Hankkeen yhteyshenkilö: Camilla Wahlberg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *