Mikä saksan kurssi sopii minulle?

Alla on sinulle ohjeita omalle tasollesi parhaiten sopivan saksankurssin valintaan.

Jos olet opetellut ja oppinut kieltä jo jonkun verran, luota itseesi, äläkä aloita ihan alkeista! Haasta itsesi oppimaan lisää. Kielitaidosta on aina hyötyä, niin työ- kuin yksityiselämässä.

Täällä voit tehdä suuntaa-antavan tasotestin! Kurssiavain: Tasotesti

Aivan alusta

Valitse Saksan alkeet 1, jos et ikinä ole opetellut sanaakaan saksaa.

Vähän osaan

Jos olet jo opetellut vähän saksaa – eli käynyt Saksan alkeet 1 tai suorittanut koulussa muutaman kurssin, valitse Saksan suulliset alkeet 1.

Tällä kurssilla keskitytään suullisen kielitaidon vahvistamiseen perusasioista puhumalla, harjoittelemalla ääntämistä ja kuullunymmärtämistä.

Voit myös valita Saksan alkeet 2.

Aloita tältä kurssilta, jos olet lukenut lukiossa muutaman kurssin saksaa tai ala- ja yläkoulussa ja haluat vahvistaa ja laajentaa kielitaitoasi kokonaisvaltaisemmin.

Saksan suulliset alkeet 2 voit valita, jos haluat hieman haastavampia puheharjoituksia. Aiheena tällä kurssilla ovat maantuntemukseen ja kulttuuriin liittyvät aiheet.

Alkeiskurssit hallussa

Saksan alkeet 3 / Täydennyskurssi kannattaa valita, kun osaamista on jo kertynyt molempien  alkeiskurssien verran ja haluat vahvistaa ja laajentaa kielitaitoasi edelleen.

Tämä on sinun kurssisi, jos olet aloittanut saksan opettelun peruskoulussa tai lukiossa, mutta et ole kirjoittanut sitä yo-kirjoituksissa tai jos lyhyen saksan opinnoista on jo monta vuotta aikaa.

Tutkinnon 1. vieraaksi kieleksi

… käy Saksan suullinen ja kirjallinen viestintä.

Tällä kurssilla pärjäät, kun sinulla on lukion lyhyen saksan tai alkeet 3 / täydennyskurssin verran tietoja ja taitoja.

Jatkoa seuraa

Jatkokursseilla edellytyksenä on, että sinulla on Saksan suullinen ja kirjallinen viestintä-kurssin verran tietoja ja taitoja, joko meidän kurssilta tai jostain muualta hankittuna.